• Info
  • Blogg
  • Galleri
  • Referenser
  • Kontakt



Frukostfavorit – rostad honungsmüsli

 Posted on mars 9, 2023      by Christina Asplund
 0

Rostad honungsmüsli med extra allt.

Att hitta en god müsli i affären som innehåller extra allt – finns inte. Det är enklast och bäst att göra den själv. Det är inte svårt. Det tar cirka 10 minuter att blanda och sedan 30 minuter i ugnen på 200°. Man tar ut långpannan ett par gånger under rostningen och vänder runt müslin, så att den blir jämnt rostad.

Rostad honungsmüsli

ca 3 liter

1 påse grynblanding eller sportgryn, 800 g

2 dl solroskärnor

2 dl pumpakärnor

150 g valnötskärnor, grovkrossade eller sötmandel, grovhackade

25 g mandelspån

2 dl vatten eller koncentrerad äppeljuice

2 msk rapsolja

4 msk svensk honung, minska till 2 msk, om du använder äppeljuice

2 krm salt

1 msk malen kanel

2 tsk kardemumma, stött

200 g ekologiska soltorkade hackade fikon

2 dl ekologiska soltorkade russin

Fin gå-bort-present!

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200°C, över och undervärme. Lägg grynblandning, solroskärnor, pumpakärnor, valnötter, mandelspån i en stor bunke och rör om.
  2. Blanda vatten/äppeljuice med rapsolja, honung, salt, kanel och kardemumma. Rör om blandningen tills honungen löses upp. Häll över grynblandningen och rör om.
  3. Häll över blandningen i en långpanna och ställ in i mitten av ugnen. Efter 8 minuter – rör om och upprepa 4 gånger tills müslin blivit rostad och är torr. Stäng av ugnen och låt müslin torka ytterligare på eftervärmen med öppen ugnslucka.
  4. Tillsätt soltorkade fikon och russin. Blanda och lägg över i en stor burk eller några mindre med lock.

 

Leave a Reply





  Cancel Reply

  • Kalender

    mars 2023
    M T O T F L S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « feb    
  • Arkiv

    • Frukostfavorit – rostad honungsmüsli 9 mars, 2023
    • Dags att baka semlor 21 februari, 2023
    • Bullar med kanel eller kardemumma – vilken smak föredrar du? 11 februari, 2023
    • Rensa i frysen… 2 februari, 2023
    • Baka till midsommarfesten! 21 juni, 2018



© 2013 Asplund Mat & Medier AB, Bögatan 39A, 412 72 GÖTEBORG, Tel. 070-157 50 39