• Info
  • Blogg
  • Galleri
  • Referenser
  • Kontakt



Det lackar mot jul…

 Posted on december 16, 2014      by Thomas Carlen
 0

 

Saffransskorpor

Saffransbiscotti

En matjulklapp är alltid uppskattat. Här kommer receptet på saffransbiscotti som jag gillar att göra så här före jul. Lägg dem i prassliga cellofanpåsar och lacka fast snöret med GOD JUL sigill. Fin gåbortspresent i dessa glöggtider.

Saffransbiscotti

ca 60 stycken

200 g cashewnötter

200 g rumstempererat smör

1 1/2 dl strösocker

1 dl rörsocker

4 ägg

1 kuvert saffran, 1/2 g

2 msk konjak

2 dl grahamsmjöl

ca 6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Ugn: 200° och 175°

Torkning: 100°

Gör så här:

  1. Rosta cashewnötterna på en plåt i ugnen vid 200° ett par minuter, så att de får fin färg. Rör om en gång under tiden. Låt de svalna.
  2. Rör smör, strösocker och rörsocker  pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg.
  3. Skaka ner saffranet till botten av kuvertet och gnugga på utsidan av kuvertet med ett skedblad så att saffranet blir söndersmulat. Lös upp i konjak i en kopp och rör ner i äggsmörblandningen.
  4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten till en relativt lös deg. Rör ner de avsvalnade cashewnötterna och blanda väl.
  5. Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta ut dem något.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Sänk värmen till 175° och fortsätt gräddningen 15 minuter.
  7. Ta ut plåten och skär längderna i ca 2 cm sneda breda bitar. Vänd snittytan uppåt och torka på vardera sidan vid 100°, 2 x 30 minuter . Låt svalna på galler och förvara i tät burk eller lägg i cellofanpåsar och ge bort.
Leave a Reply





  Cancel Reply

  • Kalender

    mars 2023
    M T O T F L S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « feb    
  • Arkiv

    • Frukostfavorit – rostad honungsmüsli 9 mars, 2023
    • Dags att baka semlor 21 februari, 2023
    • Bullar med kanel eller kardemumma – vilken smak föredrar du? 11 februari, 2023
    • Rensa i frysen… 2 februari, 2023
    • Baka till midsommarfesten! 21 juni, 2018



© 2013 Asplund Mat & Medier AB, Bögatan 39A, 412 72 GÖTEBORG, Tel. 070-157 50 39